Osman Tural İmam Hatip Ortaokulu


Vizyon: “EĞİTİMDE KALİTE, KALİTEDE ZİRVEYE…” Toplumsal erdemi yakalamış, etik kuralları benimsemiş, demokratik düşünce yapısı ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, başarıya koşmaktan zevk alan bireylerin yetiştiği; uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla bölgemize ışık tutan, ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmak.

Misyon: İSTİYORUZ Kİ... Bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimiz, “Onlar” ve “Biz” kavramı yerine “Takım Ruhuna” inansın,takım arkadaşlarının eksikliklerini tamamlamaya çalışsın. İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın. Her alanda bilginin gücünü yanına alsın,bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin,paylaşma ve işbirliğine açık olsun. İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın. Kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın. Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Verdiğimiz eğitim,öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın,hayata atıldıklarında ise “İşin Anahtarı”,”Ekmeğin Kapısı” olsun. Tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir eğitimin uygun,temiz bir çevrede olacağını bilsin ve çevre bilinciyle hareket etsin. Herkesin herkesten öğreneceği bir şeyler olduğu bilinsin.(“Öğrenen Okul” modeli oluşsun.) Velilerimiz en önemli destekleyicilerimiz olsun,okulumuzun her öğrenciye “Bir Dünya” gözüyle baktığını bilsin. Okulumuzda ki herkes görev ve sorumluluk tanımını iyi bilsin,kendi alanında tercih edilen olsun. Bütün personelimiz okulumuzda çalışmaktan,her öğrenci bu okulda öğrenim görmekten zevk alsın. Okulumuzda herkes gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın,kendini yenileyip geliştirsin. Zamanın önemini kavramış olsun ve işler “Tam zamanında” ve “Olması Gerektiği Gibi” yapılsın. Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

Başarılar:

Saatler: 08:10 Ders Başlama 15:05 Ders Bitiş
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Dart, Bocce, Futsal, Atletizm, Güreş
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları: Evin Okula Yakınlaştırılması Projesi Samsun İçin Okuma Vakti Projesi Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi Birlikte Okuyoruz Projesi Müzede Bir Gün Projesi Atmosfere Dokunuyoruz Projesi Öğrenci Gelişim İzleme ve Geri Bildirim Sistemi Projesi Sıfır Atık projesi Okulum Temiz Belgesi

Telefon - 0 362 600 61 62

Belgegeçer - (362) 600 6162

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://alacamosmanturaliho.meb.k12.tr

Adres - Yeni Cami Mah. Çavuş Sok. No44 55800 ALAÇAM/SAMSUN

Öğretmen :25
Öğrenci :164
Derslik :14
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3264
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Yenicami Mah. Çavuş Sok. No:44 Alaçam/SAMSUN

Adres - Yeni Cami Mah. Çavuş Sok. No44 55800 ALAÇAM/SAMSUN

Ulaşım İlçe merkezi

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Samsun il merkezine 72 km uzaklıkta